Za roditelje

01. rujna 2020.
           
Poštovani roditelji,

na početku pedagoške godine 2020./21. želimo vama i vašoj djeci dobrodošlicu u Vedre dane. Veselimo se zajedničkom druženju, suradnji i u novim, drugačijim uvjetima.
Kako bismo vam olakšali slijeđenje uputa i preporuka HZJZ-a od 24. kolovoza 2020. godine pripremili smo za vas Protokol dolaska roditelja i djece u Vrtić.
 

PROTOKOL DOLASKA RODITELJA I DJECE U VRTIĆ

 
Kada dolazak u Vrtić nije moguć?
• roditelju kao pratnji djeteta u slučaju:

 • simptoma zaraznih bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura – 37,2, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje),
 • izrečenih mjera samoizolacije ili
 • saznanja da su zaraženi sa COVID-19

• djetetu u slučaju:

 • simptoma zaraznih bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura (pod pazuhom veća od 37,2), kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje i bol u trbuhu posebno kod manje djece)
 • izrečenih mjera samoizolacije ili
 • saznanja da su zaraženi sa COVID-19

Tada je potrebno:

 • obavijestiti ravnatelja ili odgojitelja/icu,
 • javiti se pedijatru te postupiti po njegovim preporukama

Nakon preboljele bolesti u skupinu se može ući jedino uz liječničku ispričnicu.
 
DOLAZAK U VRTIĆ

 • obavezno svako jutro prije polaska u vrtić svom djetetu izmjeriti  tjelesnu temperaturu. U slučaju povišene tjelesne temperature te prethodno navedenih simptoma zaraznih bolesti ne dovoditi dijete u Vrtić i obavijestiti ravnatelja ili odgojitelja/icu
 • u pratnji djeteta uvijek je samo jedna odrasla osoba
 • pri samom ulasku u objekt Vrtića roditelj je obavezan:
 • držati razmak od najmanje 1,5 m a po mogućnosti 2 m u odnosu na sve druge osobe te izbjegavati zadržavanje i grupiranje u ustanovi (najviše jedno do dvoje roditelja u garderobi)
 • nositi masku te bez maske ne može ući u ustanovu
 • dezinficirati ruke sebi (dijete će prati ruke prije ulaska u odgojnu skupinu)
 • od 9:00 sati ulazna vrata Vrtića se zaključavaju te se otvaraju na poziv telefonom ili zvonom tijekom radnog vremena

 
Napomena: zabranjeno je  donositi igračke od doma (osim prijelaznog objekta za mlađu djecu, npr. duda i/ili „igračka za odmor“ – redovito higijenski održavati)
 
Zahvaljujemo na suradnji!                                                                Ravnatelj i Stručni tim DV „Vedri dani“


 

* * * 31.kolovoza 2020.


Poštovani roditelji,

obavještavamo vas kako su Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja dana 24. kolovoza 2020. godine donijeli nove UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 VEZANO ZA RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021.  
Vezano uz to, dana 29.kolovoza 2020. Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je dokument pod nazivom  Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19.
Također, ovaj vrtić donio je Protokole za rad u uvjetima povezanim s COVID 19. 

Ujedno obavještavamo kako će se, u skladu s preporukama za komunikaciju, kada je to moguće, do daljnjega sva komunikacija između vrtića i građana odvijati online (putem službene elektroničke pošte) ili putem pošte i/ili telefona.
 

* * *


21. svibnja 2020.
 

Poštovani roditelji,

obavještavamo vas kako je Hrvatski zavod za javno zdravstvo dana 20. svibnja 2020. godine donio nove Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije covid-19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi.
Slijedom navedenoga, upućujemo vas kako na poveznici http://www.vrtic-vedridani.zagreb.hr/default.aspx?id=132 možete dobiti informacije o radu ovog vrtića od 25. svibnja do 05. lipnja 2020. godine.


* * * 

31. ožujka 2020.

Poštovani roditelji,
 
aktualna situacija izazvana COVID-19 traži od nas prilagodbu na svim planovima života, pa tako i na profesionalnom planu. U našem redovnom radu savjetovanje i pružanje podrške roditeljima i djeci je od izuzetne važnosti, a osobito u ovom razdoblju krize i izolacije. Važno nam je nastaviti pružati pomoć i podršku vama, roditeljima djece našeg vrtića, kako bi vi mogli pomoći i svojoj djeci.
 
Socijalna izolacija nužna zbog suzbijanja pandemije koronavirusa kao i moguća traumatska iskustva doživljenog potresa u Zagrebu nov su izazov i zahtijevaju primjereno “upravljanje” životom i reagiranje, što može biti otežano povišenim osjećajem straha, nesigurnosti i uznemirenosti, kako kod odraslih, tako i kod djece. Djeci je osobito važno pojasniti situaciju u kojoj se svi nalazimo na način koji je primjeren njihovoj dobi kao i njihovim mogućnostima.
 

Stoga, pozivamo vas da pogledate materijal u VRTIĆ U KUĆI ZA #OSTATI DOMA na kojoj se nalaze poveznice na kvalitetne internet članke u kojima su psihološki savjeti za odrasle i djecu, načine kako razgovarati s djecom o pandemiji i potresu, kao i razne aktivnosti koje možete raditi kod kuće, a da bi vaše vrijeme koje provodite zajedno bilo što kvalitetnije i zabavnije. Nadamo se da će vam nešto od ponuđenog biti korisno.

 
Također, budući da nismo u mogućnosti biti fizički uz vas i vašu djecu, ovim putem pozivamo vas na komunikaciju putem elektroničke pošte. Slobodno se javite članovima našeg stručnog tima ukoliko imate dodatnih nedoumica, nesigurnosti, strahova ili pitanja:
 
 
*        psihologinja Tina Mijat:
psiholog.vedridani@gmail.com
 
*        pedagoginja Martina Mikac:
pedagog.vedridani@gmail.com
 
*        edukacijska rehabilitatorica Irena Vresk:
edureh.vedridani@gmail.com
 
*        zdravstvena voditeljica Antonija Stojanović:
zdr.vod.vedridani@gmail.com
 
*        ravnatelj Damir Kučan
vrtic.vedridani@zagreb.hr
(01/ 46 50 350)

Želimo sve najbolje vama i vašim obiteljima te da nam se životi što prije vrate u normalu.
 
                                                                                                                                                                                                S poštovanjem,

                                                                                                                                                                                                 Dječji vrtić „Vedri dani“

 

* * *


16. ožujka 2020.

Poštovani roditelji,
 
u skladu sa Zaključkom gradonačelnika Grada Zagreba, KLASA: 601-01/20-01/27, URBROJ: 251-03-02-20-2 od 13. ožujka 2020. godine i Smjernicama za postupanje, a vezano uz aktualnu situaciju širenja COVID-19 virusa, od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine Dječji vrtić ,,Vedri daniˮ obustavlja redoviti rad.


 

Međutim, Dječji vrtić ,,Vedri daniˮ osigurati će brigu, njegu, skrb i prehranu djece čiji roditelji nemaju mogućnost osigurati njihovo čuvanje, nadzor i ostanak kod kuće, a od utorka 17. ožujka 2020. godine navedeno se osigurava isključivo u centralnom objektu, na adresi Makančeva 11a, Zagreb. Potaknuti najnovijim događajima, pridržavajući se mjera Stožera civilne zaštite RH, a uz činjenicu da do daljnjega nemamo prisutne djece, molimo Vas da od 23.3.2020. do daljnjega najavite potrebu dovođenja djeteta 24 sata unaprijed, na e-mail vrtića: vrtic.vedridani@zagreb.hr  ili na mobitel broj : 091 233 10 23 kako bi organizirali rad i potreban broj radnika.


S tim u vezi napominjemo kako ćete o promjenama u organizaciji rada biti pravodobno obaviješteni putem mrežnih stranica i oglasnih ploča ovog vrtića.

 

Također, u skladu s preporukama za komunikaciju, kada je to moguće, do daljnjega sva komunikacija između vrtića i građana odvijati će se online (putem službene elektroničke pošte) ili putem pošte i/ili telefona.

 
S poštovanjem, 
 
Ravnatelj:
Damir Kučan

* * * 

 


Ispiši stranicu